Tractament Ortopodològic

Des del INSOLER, es donarà tractament al peu diabètic des de les diferents vessants possibles dins de l’àmbit de la podologia: TRACTAMENTS ORTOPODOLÒGIC.

Anamnesis del pacient

Estudi biomecànic amb plantilles instrumentades

Escanejat de la superfície plantar

Disseny i confecció del tractament

Comprobació de l'eficàcia del tractament

1. ESTUDI BIOMECÀNIC

Existeix evidència científica que estableix que una pressió plantar superior a 20 Nw/cm²  al peu pot degenerar amb una lesió ulcerativa.

 

Per reduir aquestes pressions plantars, INSOLER ofereix un tractament integral que s’iniciarà amb un estudi biomecànic de pressions amb plantilles instrumentades que permetran localitzar els punts de conflicte.

2. PLANTILLES PEU DIABÈTIC

Una vegada localitzats, es realitzaran suports plantars a mida atenent a les necessitats biomecàniques de cada pacient i a la vegada, reduint aquests punts de pressió. Es prendrà el motlle del pacient gràcies a un escanejat 2D i un escanejat 3D de la superfície plantar que permetrà obtenir una imatge virtual del peu. Tota la informació recollida es processa a l’instant i facilita la fabricació dels suports plantars. Tot el procés de producció del suports plantar es realitzarà al mateix centre, ja que es disposa d’una fresadora 3D, de manera que  permet garantir l’exhaustiu control de qualitat de tot el procés de fabricació alhora que es redueix el temps d’entrega del suports plantar personalitzat al pacient.

3. CALÇAT ESPECÍFIC PEU DIABÈTIC

Per aconseguir una millor reducció de les pressions plantars és convenient utilitzar un calçat específic per peu diabètic, que variarà en funció la fase en la qual es trobi el pacient: preventiva, aguda o crònica. Aquest mateix calçat ajudarà a la prevenció de lesions per fricció al dors del peu.

 

Una vegada confeccionat el tractament, es realitzarà de nou un estudi biomecànic amb plantilles instrumentades per valorar l’eficàcia del tractament i la reducció de les pressions plantars.